Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Daarmee is opnieuw een forse hobbel genomen die de afwikkeling van het bankroet van DAF (vijftien jaar geleden) belemmerde. De obligatiehouders krijgen ongeveer 26 miljoen euro terug van de 68 miljoen euro die ze voor het faillissement aan DAF NV leenden. Begin januari gingen de banken plots akkoord met de voorstellen van de Eindhovense curator Deterink tot boedelverdeling. Die steggelden vijftien jaar lang over rentevergoedingen waarop ze aanspraak meenden te kunnen maken. Het DAF-pensioenfonds heeft nog zo'n 5,6 miljoen tegoed, de fiscus en het UWV samen zo'n 18 miljoen en vroegere leveranciers zo'n 12,5 miljoen. Dat is iets minder dan tien procent van hun openstaande rekeningen van destijds. Ongeveer vierhonderd oud-werknemers kunnen samen zo'n 3,5 miljoen euro verdelen. Deterink wacht nu nog op de Eindhovense kantonrechter, die binnen twee weken uitspraak doet. Die moet oordelen over een oude salarisclaim van een ex-DAF- werknemer, drs. ir. H. Hazelhoff. Hij wil, ook al trad hij meteen na het faillissement in dienst bij 'DAF-nieuw’, ook nog zes weken salaris over de uitwerktijd bij 'DAF-oud'. Deterink heeft die claim altijd betwist omdat Hazelhoff in feite twee keer salaris wil over dezelfde periode. Mocht Hazelhoff alsnog zijn gelijk halen dan zouden nog vijftienhonderd vroegere DAF-werknemers een soortgelijke claim kunnen indienen.