Vanaf mei Sprinter NGT met grote actieradius

In mei introduceert Mercedes-Benz de nieuwe aardgas-Sprinter 316 NGT die, in tegenstelling tot zijn voorganger, bivalent is uitgevoerd om de actieradius te vergroten.

In dit geval betekent het dat kan worden overgeschakeld van aardgas naar benzine, terwijl de vorige Sprinter NGT uisluitend aardgas (CNG) als brandstof kon gebruiken. Ook bij het nieuwe model worden de aardgastanks (af fabriek) onder de laadvloer gebouwd, zodat geen laadruimte verloren gaat. Bij de pick-up versie – die uiteraard iets meer onderbouwruimte biedt dan een gesloten bestelwagen – kan zodoende een totale actieradius (inclusief benzine) van 1200 kilometer worden gehaald in plaats van de vroegere 370 km , volgens Wilfried Porth, de baas van de divisie Mercedes-Benz Vans. Voor een gesloten besteller zou de actieradius zijn opgetrokken van 320 naar duizend kilometer . Gedetailleerde technische gegevens en prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vanaf mei Sprinter NGT met grote actieradius - Automobielmanagement.nl

Vanaf mei Sprinter NGT met grote actieradius

In mei introduceert Mercedes-Benz de nieuwe aardgas-Sprinter 316 NGT die, in tegenstelling tot zijn voorganger, bivalent is uitgevoerd om de actieradius te vergroten.

In dit geval betekent het dat kan worden overgeschakeld van aardgas naar benzine, terwijl de vorige Sprinter NGT uisluitend aardgas (CNG) als brandstof kon gebruiken. Ook bij het nieuwe model worden de aardgastanks (af fabriek) onder de laadvloer gebouwd, zodat geen laadruimte verloren gaat. Bij de pick-up versie – die uiteraard iets meer onderbouwruimte biedt dan een gesloten bestelwagen – kan zodoende een totale actieradius (inclusief benzine) van 1200 kilometer worden gehaald in plaats van de vroegere 370 km , volgens Wilfried Porth, de baas van de divisie Mercedes-Benz Vans. Voor een gesloten besteller zou de actieradius zijn opgetrokken van 320 naar duizend kilometer . Gedetailleerde technische gegevens en prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding