Autodealerregeling en autoleasebranche ‘vergissing’

Het bericht van afgelopen week dat de nieuwe autodealerregeling ook voor onder meer autoleasemaatschappijen zou gaan gelden, berust op een misverstand. Dat zegt VNA.

De club baseert zich op een gesprek met de Belastingdienst. Die is bezig de autodealerregeling te vervangen door de wettelijke bijtellingsregeling waarbij ‘het feitelijk gebruik’ voorop staat. De bestaande dealerregeling geldt nog tot 1 oktober 2008. Omdat er door de autoleasebranche geen bijzondere afspraken met de Belastingdienst zijn gemaakt over het bijtellen, wordt in de autoleasebranche de wettelijke bijtellingsregeling gehanteerd. En dit blijft ook zo, zegt de vereniging van autoleasemaatschappijen VNA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autodealerregeling en autoleasebranche ‘vergissing’ - Automobielmanagement.nl

Autodealerregeling en autoleasebranche ‘vergissing’

Het bericht van afgelopen week dat de nieuwe autodealerregeling ook voor onder meer autoleasemaatschappijen zou gaan gelden, berust op een misverstand. Dat zegt VNA.

De club baseert zich op een gesprek met de Belastingdienst. Die is bezig de autodealerregeling te vervangen door de wettelijke bijtellingsregeling waarbij ‘het feitelijk gebruik’ voorop staat. De bestaande dealerregeling geldt nog tot 1 oktober 2008. Omdat er door de autoleasebranche geen bijzondere afspraken met de Belastingdienst zijn gemaakt over het bijtellen, wordt in de autoleasebranche de wettelijke bijtellingsregeling gehanteerd. En dit blijft ook zo, zegt de vereniging van autoleasemaatschappijen VNA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding