Maar het feest voor Audi is nóg groter want de nieuwe A4 won namelijk de aanmoedigingsprijs AMbitie. Beide prijzen zijn initiatieven van Automobiel Management.

Tijdens de druk bezochte bijeenkomst in Het Koetshuis in Residence Rhenen zijn in de morgen van 18 juni beide trofeeën door hoofdredacteur Peter Brouwer (rechts) van Automobiel Management overhandigd aan Jan Jacob van Donselaar, directeur van Audi Nederland. Bekijk de fotoserie via de link bovenaan deze pagina.

De jury stelt dat de A6 en de Audi-merkorganisatie op de verschillende beoordelingscategorieën weliswaar nauwelijks eerste plaatsen scoren maar jurybreed op alle gebieden relatief hoog eindigen. Zo krijgt een auto zonder te pieken cumulatief zo veel punten waardoor hij uiteindelijk wint. Bij de Zakenauto van het Jaar werd de Ford S-Max tweede en de VW Passat derde. De enige niet-Duitse auto in de toptien was de Peugeot 207. Zie de de complete lijst.

De verklaring voor het toekennen van de aanmoedigingprijs AMbitie aan de Audi A4 is gebaseerd op een goede beoordeling van de verhouding tussen aanschafwaarde en kilometerkostprijs plus een hoge score bij de zogenoemde emotiepunten. Hier werd de Citroën C5 tweede en de Peugeot 308 derde. Zie de complete lijst.

De jury van de Zakenauto van het Jaar bestaat uit twaalf experts. Vier van hen vertegenwoordigen grote leasemaatschappijen (LeasePlan, ING Car Lease, Athlon Car Lease en Arval), vier zijn wagenparkbeheerder (Ministerie van Defensie, Diemermere/Randstad, Koninklijke Wegener, KPN) drie vakjournalisten en een onafhankelijke lease-consultant. De prijs is voor de 22ste keer uitgereikt.

Veel meer achtergronden over de prijzen en over de zakenauto in het algemeen in de speciale bijlage van Automobiel Management nummer 12, die verschijnt op 27 juni. 

 

Bekijk ook de fotoserie van de prijsuitreiking.