Benchmarkanalyse: klanten Arval meest tevreden

Een benchmarkanalyse van leasemaatschappijen leert dat klanten van Arval opnieuw het meest tevreden zijn.

In het jaarlijks Fleetmanagement-onderzoek, uitgevoerd door Heliview Research, geven zo’n zevenhonderd fleetowners hun mening over meer dan dertig aspecten rond de dienstverlening van leasemaatschappijen. Voor het derde jaar op rij kent Arval de meest tevreden klanten. Zij waarderen de dienstverlening met een 8,0, waarbij ‘klantvriendelijkheid’ de hoogste score behaalt. De top drie wordt aangevuld door LeasePlan (7,7) en MultiLease (7,6). Op een gedeelde vierde plaats volgen Athlon Car Lease, ING Car Lease en Terberg Leasing. Deze drie partijen scoren gemiddeld een 7,2.

Zowel voor Arval als voor LeasePlan geldt dat de tevredenheid van zijn klanten in een jaar tijd aanzienlijk is toegenomen: in 2007 ontving Arval gemiddeld een 7,7 en LeasePlan een 7,4. Deze laatste partij heeft in de afgelopen jaren de sterkste stijging doorgemaakt als het gaat om klanttevredenheid.

De Nederlandse fleetmanagers geven aan dat goede dienstverlening in combinatie met een correcte prijs bepalend zijn bij zowel de keuze voor een leasemaatschappij als bij het voornemen om over te stappen. Arval en MultiLease kan rekenen op de meest trouwe klanten. Bij degenen die van plan zijn te switchen wordt LeasePlan het meest overwogen, gevolgd door Athlon Car Lease en ING Car Lease.

Benchmarkanalyse: klanten Arval meest tevreden - Automobielmanagement.nl

Benchmarkanalyse: klanten Arval meest tevreden

Een benchmarkanalyse van leasemaatschappijen leert dat klanten van Arval opnieuw het meest tevreden zijn.

In het jaarlijks Fleetmanagement-onderzoek, uitgevoerd door Heliview Research, geven zo’n zevenhonderd fleetowners hun mening over meer dan dertig aspecten rond de dienstverlening van leasemaatschappijen. Voor het derde jaar op rij kent Arval de meest tevreden klanten. Zij waarderen de dienstverlening met een 8,0, waarbij ‘klantvriendelijkheid’ de hoogste score behaalt. De top drie wordt aangevuld door LeasePlan (7,7) en MultiLease (7,6). Op een gedeelde vierde plaats volgen Athlon Car Lease, ING Car Lease en Terberg Leasing. Deze drie partijen scoren gemiddeld een 7,2.

Zowel voor Arval als voor LeasePlan geldt dat de tevredenheid van zijn klanten in een jaar tijd aanzienlijk is toegenomen: in 2007 ontving Arval gemiddeld een 7,7 en LeasePlan een 7,4. Deze laatste partij heeft in de afgelopen jaren de sterkste stijging doorgemaakt als het gaat om klanttevredenheid.

De Nederlandse fleetmanagers geven aan dat goede dienstverlening in combinatie met een correcte prijs bepalend zijn bij zowel de keuze voor een leasemaatschappij als bij het voornemen om over te stappen. Arval en MultiLease kan rekenen op de meest trouwe klanten. Bij degenen die van plan zijn te switchen wordt LeasePlan het meest overwogen, gevolgd door Athlon Car Lease en ING Car Lease.