Autoleasetarieven in derde kwartaal 2008 hoger dan ooit

Volgens de jongste meting van het CBS is de prijs van autoleasing hoger dan ooit. Vooral de middenklassers zijn duur geworden.

De algehele prijsindex heeft in het derde kwartaal van dit jaar een waarde van 120,9 punten behaald en is daarmee voor het eerst sinds het start van de metingen (derde kwartaal van 2001 = 100) door de grens van 120 punten gegaan. Het leasen van personenauto’s is daarbij het duurst geworden (index 123,9 punten); de leasetarieven van bestelauto’s (116,9) en vrachtwagens (110,1) kennen een minder hectisch verloop. Voor de goede orde: het CBS meet de prijzen voor operationele autolease exclusief brandstof.

 

Een verdere uitsplitsing van de autoleaseprijzen leert dat vooral middenklassers duur in ‘de lease’ zijn geworden, het C-segment zit op de hoogste index van 126,4 punten, gevolgd door het D-segment (123,6). Het gemiddelde tarief voor een auto uit het B-segment steeg het minst, de index daarvoor is nog slechts 118,1 punten. In het algemeen zijn benzineauto’s harder in leasetarief gestegen dan diesels.  

 

Een compleet overzicht is te vinden op http://www.aumacon.nl/

 

 

 

Autoleasetarieven in derde kwartaal 2008 hoger dan ooit - Automobielmanagement.nl

Autoleasetarieven in derde kwartaal 2008 hoger dan ooit

Volgens de jongste meting van het CBS is de prijs van autoleasing hoger dan ooit. Vooral de middenklassers zijn duur geworden.

De algehele prijsindex heeft in het derde kwartaal van dit jaar een waarde van 120,9 punten behaald en is daarmee voor het eerst sinds het start van de metingen (derde kwartaal van 2001 = 100) door de grens van 120 punten gegaan. Het leasen van personenauto’s is daarbij het duurst geworden (index 123,9 punten); de leasetarieven van bestelauto’s (116,9) en vrachtwagens (110,1) kennen een minder hectisch verloop. Voor de goede orde: het CBS meet de prijzen voor operationele autolease exclusief brandstof.

 

Een verdere uitsplitsing van de autoleaseprijzen leert dat vooral middenklassers duur in ‘de lease’ zijn geworden, het C-segment zit op de hoogste index van 126,4 punten, gevolgd door het D-segment (123,6). Het gemiddelde tarief voor een auto uit het B-segment steeg het minst, de index daarvoor is nog slechts 118,1 punten. In het algemeen zijn benzineauto’s harder in leasetarief gestegen dan diesels.  

 

Een compleet overzicht is te vinden op http://www.aumacon.nl/