De Green Fleet Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt voor het meest vooruitstrevend MVO-beleid op het gebied van mobiliteit. De jury, bestaande uit Frank Bürmeister (ministerie van Verkeer & Waterstaat), Gerard Keijzers (hoogleraar duurzaamheid Nijenrode) en Ronald Postma (mobiliteitsmakelaar), kon kiezen uit vier genomineerden afkomstig van Hewlett Packard, BP, koeriersbedrijf Valid Express en Cap Gemini.

 

De keuze viel op Cap Gemini door hun zeer brede pakket aan MVO-maatregelen, waaronder de NS Business Card voor leaserijders, korting op de leaseprijs van zuinige energielabels en diverse interne campagnes zoals hybride proefritdagen en de slimmer reizen dagen. Het wagenpark van Cap Gemini is inmiddels voor 75% groen. Ook wordt efficiënt gebruik gemaakt van alternatieve vervoerswijzen. "Een inspirerend verhaal" vond de jury. Toch moeten de meeste maatregelen nog zijn effect krijgen, bedrukte Knol. "De grootste stappen moeten we nog zetten. Eigenlijk komt deze prijs te vroeg."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding