Een goede score op het verkeersassessment betekent een geringere kans op betrokkenheid bij ongevallen en een grotere kans op een effectieve en omgevingsbewuste deelname aan het verkeer. Drie doelen staan centraal: vermindering van brandstofverbruik dus zuiniger rijden. Ten twede vermindering van slijtage aan bedrijfsauto’s. En drie het voorkomen van ongevallen.
Volgens Cito is een brandstofbesparing van 15% mogelijk. Verder leidt een beter rijgedrag tot lagere materiële schades, ziektekosten en inkomstenderving, lagere afhandelingskosten verzekering, milieubewuster rijgedrag, een positief bedrijfsimago en verbeterde veiligheid en comfort van werknemers.
CitoDrive geeft wagenparkbeheerders beter inzicht in het rijgedrag van bestuurders zodat zij maatregelen kunnen treffen. Denk aan gerichte rijvaardigheidstrainingen. CitoDrive werkt hiervoor samen met opleidingsinstanties zoals VVCR Europe. VVCR is ruim 35 jaar actief in het verhogen van de verkeersveiligheid met opleidingen en trainingen.
In opdracht van verzekeraar AIG verzorgt VVCR in heel Europa Fleet safety-programma’s.

Steeds meer organisaties voeren actief beleid om werknemers veilig en energiebewust te laten deelnemen aan het verkeer, en het Cito wil daaraan tegemoet komen. Een verbeterd rijgedrag leidt namelijk tot direct meetbare kostenreductie. Dit komt door een vermindering van het brandstofverbruik, vermindering van slijtage aan bedrijfsauto’s en het voorkomen van betrokkenheid bij ongevallen. Kortom, lagere kosten voor fleetowners.

CitoDrive richt zich op bedrijven met grote wagenparken, leasemaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen. Zie ook: http://www.cito.nl/beno/citodrive/eind_fr.htm

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding