De extra omzet is gerealiseerd met een stabiel personeelsbestand. Volgens directeur Jan Baljeu was dat mogelijk door efficiëntieslagen en automatisering. ‘In drie jaar tijd hebben we een verdubbeling in omzet weten te realiseren’, vertelt hij aan het Friesch Dagblad. ‘Het personeelsbestand is al die tijd met veertig mensen stabiel gebleven.’
Voor dit jaar rekent het bedrijf, ondanks de moeizame markt met de teruggang in de economie, op een verdere groei. ‘Zo groot als vorig jaar zal het niet worden. Natuurlijk zien we dat er in onze klantenkring ook bedrijven zijn die het moeilijk hebben en zijn de verkoopopbrengsten van ex-lease-auto’s lager geworden.’ Door de onzekere tijden besluiten veel bedrijven langer gebruik te maken van een leaseauto. Bij Friesland Lease is de gemiddelde contractduur het afgelopen jaar met drie maanden opgelopen tot 47. Baljeu verwacht voor komend jaar in ieder geval extra omzet te behalen met het aanbieden van auto’s die kunnen rijden op aardgas.

Zie ook: Autoleasetarieven derde kwartaal hoger dan ooit

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding