LeasePlan zegt met het gereduceerde tarief voor stilstaande auto’s in te spelen op de groeiende behoefte aan flexibiliteit om ondernemingen te kunnen aanpassen aan de wisselende economische omstandigheden. De zogenaamde stilstandsregeling is bedoeld voor ondernemers die voor hun auto’s gedurende een langere termijn geen berijders hebben maar wel over de auto willen blijven beschikken. Met de stilstandsregeling kunnen zij hun auto maximaal een jaar lang veilig stallen op een terrein van LeasePlan. Gedurende de stilstandsperiode wordt de auto door LeasePlan bij de RDW ‘geschorst’ en hoeft er geen houderschapsbelasting en verzekeringspremie worden betaald, of kosten voor een brandstofpas. Afhankelijk van het soort auto en het leasecontract, kunnen ondernemers hiermee veertig tot vijftig procent besparen op het oorspronkelijke leasetarief, beweert LeasePlan.
Uit onderzoek, dat in opdracht van LeasePlan recent door TNS NIPO is uitgevoerd, zou blijken dat ondernemers kostenreductie als belangrijkste zorg voor 2009 zien. Een kwart van hen focust daarbij op het terugbrengen van de autokosten. Het onderzoek van TNS NIPO is uitgevoerd onder vijfhonderd directeuren uit het midden- en kleinbedrijf met tien tot tweehonderd medewerkers. Negen op de tien ondernemers ligt ‘s nachts wakker van de mogelijke gevolgen van de mondiale crisis, denken de ondernemers zelf. Bijna driekwart (74 procent) van de directeuren stelt kostenbesparingen in 2009 centraal in de bedrijfsvoering van hun onderneming en ruim een kwart (27 procent) van hen ziet het verlagen van de autokosten als belangrijkste kostenbesparende maatregel. Een grote meerderheid (75 procent) voelt zich overigens ‘door leasemaatschappijen onvoldoende geadviseerd’ over de mogelijkheden om kostenbesparingen met betrekking tot het wagenpark door te voeren.
LeasePlan gaat mkb-bedrijven en grotere ondernemingen in de komende periode actief infomeren over andere mogelijkheden om de autokosten terug te dringen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding