In 2008 werd een waarde van gemiddeld 126 g/km behaald, een daling van vijf procent ten opzichte van 2007. Ook op de ranglijst van de merken met de meest verkochte A-labels bevindt Daihatsu zich in de hoogste regionen. Bijna tachtig procent van alle verkochte Daihatsu-modellen heeft een groen label en maar liefst 37 procent van alle verkochte Daihatsu’s heeft het A-label. Ondanks Daihatsu weer laagste gemiddelde uitstoot het ontbreken van hybride modellen in het gamma staat Daihatsu op de vierde plaats (na Honda, Smart en Toyota). De overheidsregeling met korting op de bpm voor auto’s met een A- en B-label heeft Daihatsu voor een aanzienlijk deel ondersteund met het behaalde verkoopsucces in 2008.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding