Steeds meer MKB-ondernemers maken de overstap naar leasen. Om die reden wil Bovag Onafhankelijke Autobedrijven meer leden toegang bieden tot de leasemarkt. De afdeling onderzocht welke mogelijkheden leden hebben om leaseauto’s aan te bieden. De conclusie: wie niet groot of kapitaalkrachtig genoeg is om lease in eigen beheer te doen, kan beter samenwerken met een leasemaatschappij. Om het deze onafhankelijke autobedrijven makkelijk te maken, is een eisenpakket opgesteld om  leasemaatschappijen aan te toetsen. MKB Lease B.V. is als eerste gecertificeerd.

Een belangrijke voorwaarde is volgens voorzitter Bertho Eckhardt van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven dat de leden de belangrijkste schakel zijn. "Zij hebben het contact met de klant, leveren de auto en zorgen vervolgens voor onderhoud en reparatie. Op deze manier heeft het bedrijf alle touwtjes in handen. Het aanbieden van leaseauto’s kan zo leiden tot meer rendement en een betere klantenbinding."

Leden van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven krijgen directe toegang tot het calculatiesysteem van de leasemaatschappijen. Dit kan via de eigen ledensite, waar ook gratis communicatiemiddelen zijn te verkrijgen (zoals posters, folders en mailingmateriaal).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding