Want hierdoor beloon je hun marktverstorende werk alleen maar, vindt VMF. De Duitse auto-industrie wordt momenteel via belastingmaatregelen en slooppremies flink ondersteunt door de eigen overheid. Maar de onlangs toegezegde steun aan de Autobanken -de VW Bank krijgt bijvoorbeeld voor twee miljard aan overheidsgaranties – is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Niet alleen bij enkele (grote) politieke partijen, maar vooral ook (concurrerende) marktpartijen zoals de VMF: "Jarenlang hebben de financieel zeer krachtige autobanken de markt verstoord door te werken met onrealistische restwaarden en veel te lage rentetarieven. Ze hebben op die manier klanten gekocht. Die vlieger gaat tegenwoordig niet meer op; het model blijkt een onding. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat de Duitse overheid dergelijke misstanden nu gaat belonen?", aldus de directie van de VMF in een persverklaring.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding