Papieren en elektronische facturen krijgen voortaan dezelfde behandeling voor de omzetbelasting. Hij is hiermee voorloper in Europa, dat eveneens werkt aan een impuls voor elektronisch factureren. De bijzondere eisen die tot nu toe aan de elektronische factuur werden gesteld, vervallen. Daardoor kunnen ondernemers zelf de vorm kiezen waarin de elektronische factuurgegevens worden verstuurd. Ook hoeven zij niet langer aan de belastinginspecteur te melden welke vorm zij gebruiken. Ondertussen wil de Europese Commissie het grensoverschrijdend elektronisch factureren stimuleren door de btwregels voor elektronisch factureren te herzien. Kern van het plan is dat het onderscheid tussen papieren en elektronische facturen verdwijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding