Als de verkopen in maart doorzetten in het huidige tempo, dan komt het aantal verkochte auto’s uit op het niveau van januari en februari, zo liet Clarke weten. In de eerste maanden van 2009 kwamen de verkopen tientallen procenten lager uit dan in dezelfde maanden een jaar eerder. Troy Clarke vertelde CNBC ook dat General Motors "de deur openhoudt voor extra mogelijkheden" om overheidssteun te verkrijgen indien de verkoop dit jaar toch lager uitvalt dan recentelijk geprojecteerd. Bij het ontvouwen van een plan dat moet aantonen dat de autoproducent uit Detroit nog levensvatbaar is, stelde General Motors tegenover het Amerikaanse Congres te verwachten dat de Amerikaanse consument dit jaar in totaal elf miljoen auto’s zal verkopen. Echter, als de afzet blijft voortkwakkelen op het niveau van januari en februari, dan zal het totaal aantal verkochte auto’s in de Verenigde Staten in 2009 echter uitkomen op circa 9,2 miljoen exemplaren. Clarke zei echter nog altijd van een herstel uit te gaan in de tweede helft van het jaar. "We zijn er zeer van overtuigd dat de markt zal herstellen ergens gedurende het jaar. Wij hopen eerder vroeger dan later", aldus de divisiedirecteur. Sinds de olieprijs vorig jaar piekte op bijna 150 dollar per vat hebben de Amerikanen zich volledig afgekeerd van de eens zo populaire grote pick-up en SUV modellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding