Dat is het gevolg van 37.622.692 kilometer rijden met een gemiddelde dieselauto, zo’n 900 keer de wereld rond. De besparing zou het gevolg zijn van de actie ‘klimaatneutraal rijden’ van ING Car Lease. Daarbij kunnen klanten hun eigen CO2-uitstoot compenseren door ‘CO2-credits’ te kopen. Hiermee wordt er via de onafhankelijke klimaatorganisatie Climate Neutral Group geïnvesteerd in diverse duurzame energieprojecten en bosaanplantingen in bijvoorbeeld Maleisië, Brazilië en Zuid-Afrika. De bijdrage hiervoor kost de klant gemiddeld slechts vijf euro per auto per maand. Naast compenseren biedt ING Car Lease klanten ook de mogelijkheid om CO2 te reduceren. Met het EcoLease-programma bijvoorbeeld kan men niet alleen CO2-credits kopen, ook leasen berijders een auto die voorzien is van energielabel A, B of C. Daarnaast worden de banden van EcoLease-auto’s standaard gevuld met stikstof. Dit zorgt voor minder slijtage en minder spanningsverlies, dus een afname van brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Ook krijgen berijders de training ‘Het Nieuwe Rijden’ aangeboden om veiliger en schoner te rijden. Uiteindelijk resulteert EcoLease in een brandstofbesparing van twintig procent en tien procent minder CO2-uitstoot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding