Dat heeft staatssecretaris De Jager van financiën besloten op basis van de nieuwste cijfers. Sinds het begin van het jaar is bij zo’n vijftienhonderd belastingplichtigen voor in totaal vier miljoen euro aan naheffingen en boetes voor onterecht privé gebruik auto van de zaak opgelegd. De hoogste naheffingbedragen lopen op tot meer dan een ton. De totale stand komt daarmee op 23 miljoen euro aan naheffingen en boetes voor zo’n elfduizend belastingplichtigen die onterecht een flink belastingvoordeel wilden opstrijken. Wie een auto van de zaak rijdt en minder dan 500 privé-kilometers per jaar rijdt, hoeft geen bijtelling te betalen. Uit eerdere onderzoeken van de Belastingdienst bleek dat een fors aantal van deze belastingplichtigen het niet zo nauw nam met deze grens. Voor de intensivering van de controles worden enkele tientallen extra medewerkers ingezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding