Dat leert de S&P 500, de beursindex van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s. Ze geeft het betrouwbaarste beeld van de ontwikkelingen op de aandelenmarkt.

Van alle S&P 500 Industry Group-indexen in de VS – dat zijn er 24 – zet de S&P 500 Automobiles & Components groep het beste resultaat neer. In de periode januari tot en met april stijgt de auto-index met 54 procent (en dan te bedenken dat een van de vijf fondsen in deze index, GM, liefst vijftig procent daalde dit jaar).

Maar de rest deed het exceptioneel goed. Ford is veruit de beste performer in de groep, met een winst van 172,5 procent. Volgers zijn Goodyear Tire (+128,5 procent), Harley-Davidson (26 procent) en Johnson Controls (10,3 procent).

De vijfhonderd grootste Amerikaanse bedrijven, gemeten naar hun marktkapitalisatie, zijn opgenomen in de index van Standard & Poor’s. Beleggers en handelaren over de hele wereld houden de S&P 500 scherp in de gaten, meer nog dan de Dow Jones Industrial Average index, die bij het brede publiek bekender is.

Zie http://bespokeinvest.typepad.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding