De transactie volgt op het eind 2008 genomen besluit van Mubadala Development Company en de Olayan Group om beide hun 25 procent in LeasePlan af te stoten. Als de mededingsautoriteiten ermee instemmen, kan de deal naar verwachting komend najaar officieel rond zijn. Autofabrikant Volkswagen behoudt zijn belang van vijftig procent in LeasePlan. Het autoconcern vindt zijn joint venture nog steeds van groot strategisch belang voor de totale onderneming.

Vahid Daemi, ceo of LeasePlan spreekt in een officieel commentaar zijn waardering uit voor het feit dat "in het huidige economische klimaat een financieel sterke en op de lange termijn gerichte investeerder interesse heft om een belang van vijftig procent in ons bedrijf te nemen. Ik zie het als een bevestiging van het succes van onze onderneming."

LeasePlan heeft wereldwijd zo’n 6,2 duizend mensen in dienst. Het bedrijf voert de regie over 1,4 miljoen voertuigen.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding