Recordjaar voor Pon dankzij stichting

Pon Holdings heeft vorig jaar de netto winst zien stijgen met 22,5 procent naar 219 miljoen euro. Daar was echter wel hulp van buitenaf voor nodig.

FEM Business las in het jaarverslag van de holding dat Pon in 2008 eenmalig 53 miljoen euro ontving van de (niet nader aangeduide) Hubertus Stichting. "Zonder deze post zou de nettowinst juist met zeven procent zijn gedaald", meldt FEM op zijn website. Zonder het bedrag van de Hubertus Stichting zou het bedrijfsresultaat veel minder sterk zijn gestegen, namelijk naar 178 miljoen euro, een groei van 22 miljoen euro. De Hubertus Stichting werd 41 jaar geleden opgericht en is gevestigd in Leusden. Activiteit is volgens de statuten ‘het verlenen van toelagen op pensioenen’. Voorzitter is oud-Heineken-bestuurder Gerard van Schaik, zo meldt het Het Financieele Dagblad.
De omzet van Pon Holdings klom met 1,6 procent naar 5,25 miljard euro en maakte van 2008 "een recordjaar", aldus topman Henk Rottinghuis in de financiële terugblik. Over de hele linie hebben de Pon-bedrijven beter geboerd. Ook aftersalesactiviteiten en de productiviteit droegen hun steentje bij. In het crisisjaar 2009 zal het echter lastiger worden, voorspelt Rottinghuis. Eufemistisch spreekt hij van een "uitdagend jaar". Overigens leert het jaarverslag ook dat Pon in 2008 voor 362 miljoen euro geld heeft geleend op de kapitaalmarkt.

Reacties

Zonder creatief boekhouden vaart niemand wel….

Geplaatst door: jp op
Recordjaar voor Pon dankzij stichting - Automobielmanagement.nl

Recordjaar voor Pon dankzij stichting

Pon Holdings heeft vorig jaar de netto winst zien stijgen met 22,5 procent naar 219 miljoen euro. Daar was echter wel hulp van buitenaf voor nodig.

FEM Business las in het jaarverslag van de holding dat Pon in 2008 eenmalig 53 miljoen euro ontving van de (niet nader aangeduide) Hubertus Stichting. "Zonder deze post zou de nettowinst juist met zeven procent zijn gedaald", meldt FEM op zijn website. Zonder het bedrag van de Hubertus Stichting zou het bedrijfsresultaat veel minder sterk zijn gestegen, namelijk naar 178 miljoen euro, een groei van 22 miljoen euro. De Hubertus Stichting werd 41 jaar geleden opgericht en is gevestigd in Leusden. Activiteit is volgens de statuten ‘het verlenen van toelagen op pensioenen’. Voorzitter is oud-Heineken-bestuurder Gerard van Schaik, zo meldt het Het Financieele Dagblad.
De omzet van Pon Holdings klom met 1,6 procent naar 5,25 miljard euro en maakte van 2008 "een recordjaar", aldus topman Henk Rottinghuis in de financiële terugblik. Over de hele linie hebben de Pon-bedrijven beter geboerd. Ook aftersalesactiviteiten en de productiviteit droegen hun steentje bij. In het crisisjaar 2009 zal het echter lastiger worden, voorspelt Rottinghuis. Eufemistisch spreekt hij van een "uitdagend jaar". Overigens leert het jaarverslag ook dat Pon in 2008 voor 362 miljoen euro geld heeft geleend op de kapitaalmarkt.

Reacties

Zonder creatief boekhouden vaart niemand wel….

Geplaatst door: jp op