Van Ewijk (49) heeft een grote ervaring opgebouwd in de leasesector, vanaf 1995 als commercieel en later als algemeen directeur bij Runoto Leasing (vrachtwagenlease) en van 2001 tot 2007 als medeoprichter en directeur bij Directlease. Rogier van Ewijk is acht jaar bestuurslid geweest van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Sinds 2007 doet hij interim-opdrachten.

Bestuursvoorzitter Wim Terberg van Terberg Group is zeer verheugd met de komst van Van Ewijk, zo laat hij weten in een persbericht. ‘Rogier is een ondernemer met een commerciële instelling en heeft een brede ervaring in de leasebranche. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met de komst van Rogier van Ewijk onze solide positie in de markt verder kunnen verstevigen.’ Van Ewijk is minstens zo verheugd: ‘Het familiaire karakter in combinatie met de professionaliteit van Terberg spreekt mij bijzonder aan.’ Terberg bestaat al sinds 1869. Dochter Terberg Leasing is met 23 duizend auto’s en honderdvijftig medewerkers de grootste onafhankelijke leasemaatschappij van Nederland. Het bedrijf staat op de vijfde plaats in de autoleasetoptien.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding