De universele leasemaatschappij van Mercedes-Benz Financial Services – debis Autolease – en de merkgebonden leaseactiviteiten gaan per 1 juli samen verder onder de naam Daimler Fleet Management. Het moet de merken van Mercedes beter uitdragen maar tegelijkertijd blijft het een (internationale) multimerkaanbieder. Het samenbrengen van de leaseactiviteiten moet meer synergie en efficiency brengen. Men hoopt vooral op schaalvoordelen en op meer internationale slagkracht. Daarbij wordt de klant en de dealer niet vergeten, zo benadrukt men bij Daimler Fleet Management.

Maarten Vrijaldenhoven, coo van Mercedes Benz Financial Services: "De naamswijziging is onderdeel van een operatie waarin verschillende nationale activiteiten in lijn worden gebracht met de internationale activiteiten van moederbedrijf Daimler. Een naamswijziging maakt daar logischerwijs deel van uit. Voor onze klanten verandert er overigens nauwelijks iets en dat geldt ook voor de markt waar we ons op richten: dat blijft voornamelijk het MKB." Daimler Fleet Management opereert in elf Europese landen (Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Zweden, Zwitserland, België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk én Nederland) en in Australië, Israël, Zuid-Afrika en Singapore. Vanaf 1 juli 2009 voegt Nederland zich daar ook bij. Daimler Fleet Management beheert een portefeuille van meer dan 250 duizend voertuigen in Europa en ongeveer 380 duizend voertuigen wereldwijd. Daimler Fleet Management is – als onderdeel van Mercedes Benz Financial Services – lid van de VNA en de Autolease Alliance.

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding