Volgens Arjan Stuij, directeur van DirectLease.nl, is dit een bewijs dat ondanks de "Economische Uitdaging" Nederlandse bedrijven bewust bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) waaronder het terugdringen van het CO2-gebruik. Op de website www.directlease.nl/klimaatvriendelijk wordt online een selectie getoond van alle energie A label lease-auto’s en is direct het maandbedrag inclusief of exclusief brandstof berekenen. DirectLease.nl juicht de ontwikkeling toe. Arjan Stuij vertelt dat DirectLease.nl nog meer lease-autorijders wil stimuleren om klimaatvriendelijkte leasen en ook tijdens hun vakantiereizen rekening te houden met ons klimaat. DirectLease.nl is hiervoor een samenwerking aangegaan met Greenbookings. Greenbookings biedt klimaatvriendelijke vakantiereizen waar de milieuschade door de uitstoot van CO2 automatisch wordt gecompenseerd. Bestaande relaties en nieuwe relaties van DirectLease.nl die in een energie A  label auto rijden ontvangen gratis een Greenbookings-card t.er waarde van 75 euro. Met de Greenbookings-card kunnen relaties van DirectLease.nl CO2-neutraal reizen en kortingen van vijf procent tot vijftig procent ontvangen.

Greenbookings is het eerste online reisbureau waar alle reizen klimaatvriendelijk worden aangeboden, zonder dat de reiziger in hoeft te leveren op prijs, kwaliteit, aanbod of service. Greenbookings compenseert voor de klant de CO2-uitstoot van de geboekte reis voor honderd procent. Greenbookings brengt de reiziger hiervoor geen extra kosten in rekening. Aan de hand van een compensatiemodel, opgesteld door CE en gevalideerd door ingenieursbureau TNO, wordt de CO2- uitstoot van elke gemaakte reis berekend. De compensatie gebeurt door middel van investeringen in duurzame energieopwekking, bosaanplant en technologie voor energiebesparing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding