Het totale aantal leaseregistraties staat over het eerste half jaar van 2009 nu op 71.667, tegenover 82.845 vorig jaar. Volkswagen blijkt nog altijd koploper; het merk ziet zijn marktaandeel verder toenemen met ruim 18 procent (tot 14,5 %) ten opzichte van een jaar eerder. Dat zijn 10.372 registraties. Ook Audi doet het met ruim 26 procent meer registraties goed, net als Honda en Toyota. Die laatste twee merken danken hun stijgende marktaandeel vooral aan de hybride modellen Prius en Civic.

Uit de analyses van Aumacon blijkt dat de grote verliezers vooral de merken Mercedes (- 35%), Hyundai (- 40%), Peugeot (- 47%), Renault (- 42%) en Fiat (- 35%) zijn. Redelijk gelijk gebleven zijn de merken Ford, Volvo en Seat. Die presteerden in ieder geval beter dan de markt. Citroën sluit het eerste half jaar af met een klein plusje in de registraties, + 0,7 %.

 leasecijfers juni 2009.