Het is de eerste keer day Hertz Autoverhuur haar huurauto’s op een online veiling rechtstreeks aan particulieren aanbiedt. Normaliter komen de gebruikte auto’s via dealers, handelaren en autofabrikanten op de consumentenmarkt. Ook voor BVA-Automotive B.V. is het de eerste keer dat het met een verhuurmaatschappij samenwerkt.

De eerste online internetveiling zal plaats vinden in de periode van 21 tot 23 november via http://www.bva-automotive.com/ . De kijkdag is op 21 november en vindt plaats aan de Hoeksteen 60 in Hoofddorp. Automerken die worden aangeboden zijn onder meer Chevrolet, Alfa Romeo, Mercedes Benz-bestelwagen, Opel. Bij aanschaf van een auto krijgen de kopers direct de mogelijkheid gratis lid te worden van Hertz #1 Club Gold die privileges biedt bij wereldwijde autohuur.

"Wij zijn heel enthousiast over de samenwerking met BVA-Automotive; het is voor ons een nieuwe en uitdagende manier om via deze weg onze huurauto’s te verkopen en we spelen daarmee in op de veranderingen in de markt. Wij kijken uit naar succesvolle veilingdagen", aldus Henk van den Helder, algemeen directeur Benelux van Hertz Autoverhuur.