Net als de andere door het CRF Institute – het internationaal certificeringbedrijf en de organisatie achter Top Employers – uitgeroepen topwerkgevers onderscheidt de leasemaatschappij zich door haar aandacht voor ontwikkeling van medewerkers, arbeidsvoorwaarden en werksfeer. LeasePlan mag zich dankzij haar bovengemiddelde score het komende jaar ‘Top Employer’ noemen.

Het CRF Institute deelt jaarlijks het hr-keurmerk uit aan organisaties in twaalf landen, waaronder in Nederland. De uitverkoren topwerkgevers kenmerken zich door hun prestaties op het gebied van opleidingsmogelijkheden, interne promotiekansen, werkomstandigheden en bedrijfscultuur. ‘Top Employer’  is het enige officiële keurmerk op dit gebied in Nederland, en erkend door het ministerie van economische zaken.

De leasemaatschappij heeft momenteel ruim zevenhonderd medewerkers in dienst, verspreid over de drie vestigingen in Almere, Gouda en Raamsdonkveer. De bekroning met het keurmerk is een bevestiging van de inspanningen van LeasePlan richting zijn werknemers, aldus Gerrit van der Maaten, hrm-directeur van LeasePlan, die denkt het personeel wat te bieden te hebben. "Denk aan een goed salaris en een premievrij pensioen. Maar vooral ook aan de mogelijkheid tot deeltijd werken, het volgen van opleidingen, goede doorgroeimogelijkheden en ons talentenprogramma."