Net als bij kaartpoker is het bij Parking Poker de bedoeling een zo hoog mogelijke combinatie te scoren. Spelen kan overal – zoals bij een meubelboulevard, voor de supermarkt, bij het voetbalstadion – zolang de foto maar op een openbare parkeerplaats is gemaakt. Want om foto’s draait het. Wie op een parking bijvoorbeeld drie keer dezelfde auto naast elkaar ziet staan, scoort een ‘Three-of-a-kind’, wat overeenkomt met veertig  punten. ‘Fullhouse’ (tachtig  punten) scoort men bij drie keer + twee keer hetzelfde type van hetzelfde merk. De maximale score is een ‘Straight’, goed voor honderd punten. Dan moeten wel vijf verschillende types van hetzelfde merk naast elkaar worden gespot.

Foto’s van de geparkeerde ‘pokerpunten’ dienen als bewijs. Wie ze via Parkingpoker.nl verstuurt, ontvangt het aantal verdiende punten. Iedereen kan hier zijn tussenstand bijhouden. De foto’s worden geplaatst in een speciale pagina op Flickr. Ook via andere soorten social media networks, zoals Twitter, blijft men op de hoogte. Op Hyves en Facebook kan iedere deelnemer eveneens een Parking Poker widget plaatsen, waarop alle inzendingen te zien zijn. De Parking Poker spelperiode loopt tot 10 februari 2010, 12.00 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding