Dat blijkt uit de rapportage ‘Meetlat bestuurders zorginstellingen 2008’ van Bureau PCkwadraat en Zorgmarkt. In totaal werkten 1.175 bestuurders, waarvan 54 interim-bestuurders, van 695 zorgaanbieders mee aan het onderzoek naar brutosalarissen, bonussen, leaseauto’s, ontslagvergoedingen en de honoraria van interim-bestuurders. Bijna de helft van de zorgbestuurders rijdt een leaseauto met een gemiddelde waarde van 44 duizend euro. De duurste leaseauto’s zijn weggelegd voor bestuurders van academische ziekenhuizen. Bestuurders van algemene ziekenhuizen rijden een auto met een gemiddelde cataloguswaarde van 49 duizend euro. Een bestuurder uit de vvt-sector (verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen) rijdt de duurste auto: een leaseauto met een cataloguswaarde van 107 duizend euro.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding