Directeur Wijnand Akkerman van WagenPlan: "Het toevoegen van de elektroscooter aan het mobiliteitspakket biedt behalve voordelen voor het milieu ook financieel voordeel. Zo geldt voor een hybride auto een bijtelling van veertien procent en de elektrische scooter kent geen bijtelling. Daarnaast bespaart een leaserijder verder gemiddeld vijftig euro per week aan parkeerkosten in de grote stad. Ervan uitgaande dat de reguliere auto wordt vervangen voor een hybride bespaart de wagenparkbeheerder gemiddeld ruim duizend euro per jaar als hij gebruik maakt van een elektroscooter. Hiervoor moet de leaserijder gemiddeld vierduizend kilometer per jaar op de scooter afleggen, voornamelijk in de grote steden." De scooters zijn in verbruik vijftien maal zuiniger dan een benzinescooter, aldus WagenPlan.

Verzekeraar Achmea is sinds vandaag de eerste wagenparkbeheerder die naast de NS Businesscard de elektroscooter opneemt in de mobiliteitsregeling. Als eerste krijgen twee accountmanagers uit de Randstad elk een scooter in combinatie met een hybride auto ter beschikking.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding