De peiling maakt deel uit van eSafetyChallenge, een door de Europese Commissie betaald initiatief van de internationale automobielfederatie FIA Foundation. Het Duitse Institut für angewandte Marketing- und Kommunikationsforschung (IMK) voert het marktonderzoek uit.

De studie moet in beeld brengen hoe fleetmanagers staan ten aanzien van veiligheid en rijhulpsystemen in auto’s. In een online onderzoek kunnen ze hun mening geven. Behalve in Nederland vindt de verkenning ook nog plaats in het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, Zweden, Spanje en Oostenrijk. In elk land wil de organisatie een bestand creëren van ten minste honderd online bijdragen van fleetmanagers. Het gaat overigens om degenen die in-company een vloot managen, niet om wagenparken die zijn geoutsourced naar een externe specialist.

Voor het onderzoek werkt IMK in ieder land samen met vakbladen, branchepartijen en websites. De Europese en Nederlandse resultaten worden rond juli bekendgemaakt. De eerste honderd deelnemers worden uitgenodigd door de FIA voor een bezoek op 13 juli aan het testcircuit in Millbrook (UK).

Klik hier voor een link naar het onderzoek. Het invullen van de vragenlijst duurt vijf tot tien minuten.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding