Van Woerkom zorgt voor rel tijdens fleetcongres

Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, heeft gisteren tijdens het Heliview fleetmanagementcongres voor opschudding gezorgd. Tijdens zijn presentatie over ‘trends in mobiliteit’ liet hij zijn gehoor weten zijn vrouw liever niet te laten rijden in een taxi met een Marokkaanse chauffeur achter het stuur.

Veel toehoorders – voornamelijk wagenparkbeheerders – reageerden na afloop van het congres ontsteld. De Verenigde Nederlandse Fleetowners (VNF) heeft veel ‘klachten’ over deze grievende opmerking jegens Marokkaanse chauffeurs binnengekregen. VNF-voorzitter Martin Lans kaart het onderwerp dan ook aan op de website van zijn vereniging.

Van Woerkom sprak die middag vanuit zijn positie als lid van de klankbordgroep Anders Betalen voor Mobiliteit. In zijn toespraak gaf hij het voorbeeld van zijn vrouw die ‘slechts’ vierduizend kilometer per jaar rijdt. Zij zou minder voor een auto moeten betalen dan iemand die jaarlijks honderdduizend kilometer aflegt. Iemand uit de zaal opperde of zijn vrouw dan niet beter een taxi zou kunnen nemen, dat zou goedkoper zijn. Daarop antwoordde Van Woerkom deze oplossing niet te prefereren omdat er wel eens een Marokkaan achter het stuur van de taxi zou kunnen zitten. "De zaal viel stil – iedereen wachtte op een vervolg – op de clou van wat als grap bedoeld moest zijn. Maar er kwam geen vervolg. Veel mensen uit de zaal reageerden na afloop ontsteld op de opmerking", aldus Lans. De volgende spreker die zich aandiende, directeur Ton Ketelaars van Heliview, begon zijn toespraak met de mededeling dat hij als fervent taxigebruiker nooit problemen heeft gehad met Marokkaanse taxichauffeurs. Hij liet duidelijk merken afstand te nemen van de opmerking van Van Woerkom.

Guido van Woerkom laat vandaag in een reactie weten spijt te hebben van de uitspraak. Hij wilde slechts het verschil in kwaliteit van taxivervoer in Nederland aan de orde stellen, dit in reactie op een vraag uit het publiek. Hij heeft niet de bedoeling gehad om chauffeurs uit verschillende culturen te beledigen en hij heeft spijt van de gedane uitspraak.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dit mag je gewoon zeggen in ons vrije land, dit is zijn vrije mening!

Geplaatst door: Max op

Alhoewel v Woerkom zich nu uit in verontschuldigingen is het gewoon waar wat hij zegt. Heb meer respect voor waarheid dan draaikonten.
De taxibranche in NL grote steden is beschamend. Zowel materiaal als chauffeur. En ja daar zitten veel allochtone/nwe Nederlanders tussen. Gewoon een feit.

Geplaatst door: Heinrich op

En wat zeiden de daar aanwezige Marokkanen ????

Vriendelijke groeten van Piet

Geplaatst door: Piet Bosmans op

Wat een paniek om niets! Mijn ex-vrouw mag met best met een Marokkaanse taxichauffeur op stap maar op mijn huidige vrouw ben ik zuinig!

Geplaatst door: erik op

Laten we het dan gewoon houden op kwaliteitsverschillen en de discussie niet onnodig ophangen aan rassenverschillen oid! Ook niet alle NL-taxichaufs zijn om door een ringetje te halen en ZEKER niet hun gedragingen!

Geplaatst door: DJH op

Een beschamende uitspraak en enkele zeer beschamende reacties!
Ik maak regelmatig gebruik van taxi’s en kan u verzekeren dat de soms slechte kwaliteit niets, maar dan ook helemaal niets te maken heeft met de afkomst van de bestuurder. Er zijn nu eenmaal een aantal lieden in de grote steden die het vak van taxi-bestuurder geen eer aan doen door slechte wegenkennis, onvriendelijk gedrag en slechte kwaliteit auto’s en dit komt zowel bij alochtone als autochtone Nederlanders voor. Overigens zijn er ook tal van chauffeurs die hun zaakjes wel prima voor elkaar hebben.

Geplaatst door: Robin op

Misschien niet de slimste opmerking, maar er wordt wel heel zwaar aan getild.

Het is nou niet echt zo dat het nergens op slaat. Feit is wel dat deze bevolkingsgroep voor veel problemen zorgt.

Overigens worden door deze groep ook vaak ongenuanceerde uitspraken gedaan. Hierover is minder ophef.

Geplaatst door: Pascal op

Dit zijn inderdaad schokkende reactie’s!Deze man heeft netjes zijn verontschuldigingen aangeboden!dat zou ook op z’n plaats zijn voor de mensen die hem hieronder ( met slechts een hoop flauwe PVV-achtige nep argumenten) verdedigen. Daar zitten de echte draaikonten! De mensen die niet meer zien wat recht of krom is . gelukkig ziet zo’n Van Woerkom dat wel in . Heeft die opmerking tenminste nog zin gehad… heef íe mischien wat geleerd… Nou jullie nog.. zet ‘m op!

Geplaatst door: Bart op

De uitspraak was niet handig, maar de ophef hierover ook niet?

Geplaatst door: Willem van der Veer op

Na alle negatieve berichten over Marokkaanse taxichauffeurs, heb ik liever ook een andere nieuwe Nederlander als taxichauffeur.

Geplaatst door: Eric op

Tja,

Je ziet aan Guido dat hij het allemaal ff niet snapt.

Geplaatst door: dion op

even terug naar de essentie van zijn verhaal?
“Anders Betalen voor Mobiliteit. In zijn toespraak gaf hij het voorbeeld van zijn vrouw die ‘slechts’ vierduizend kilometer per jaar rijdt. Zij zou minder voor een auto moeten betalen dan iemand die jaarlijks honderdduizend kilometer aflegt.”

Dat gebeurd ook al met grote bedragen!! meer btw, meer accijnzen, meer brandstof, meer afschrijving, meer verzekering, meer onderhoud, meer vervanging. Hoe zo meer kosten!!

Geplaatst door: r de heer op

Slap dat hij spijt heeft van zijn uitspraken. Als je een echte kerel bent blijf je bij de uitspraak. Zodra er tegenstand komt draait men als een blad blad aan de boom om. Waar zijn de mensen die gewoon voor hun mening uitkomen?

Geplaatst door: mark van dijk op

Ik vind het een ongenuanceerde uitspraak van Van Woerkom. Maar iedereen mag zijn/haar mening hebben. Wat ik wel vind, is dat mensen consequent moeten zijn. Als hij echt zo denkt….oke…dan is het zo….maar dan hoeft hij het geld van nieuwe nederlanders ook niet en zal ik de nieuwe nederlandsers willen oproepen de lidmaatschappen bij ANWB op te zeggen.

Geplaatst door: Imane op

Ik stap ook liever niet in een taxi, stel je voor dat de chauffeur een smerige homo is. En dan zwijg ik nog over pedofiele buschauffeurs.

Geplaatst door: henk op

En zo gaan we dus voortaan met elkaar om in NL. Je mag alles roepen en zeggen in het kader van vrijheid van meningsuiting. Dat zal ik goed onthouden.
Ik ben iig vanaf vandaag geen lid meer van de ANWB

Geplaatst door: mounir mounir op

Belachelijke uitspraak!

Ik wens geen lid meer te zijn van een organisatie die zich zo denigrerend over mensen uitlaat.

Daliah

Geplaatst door: Daliah op

‘ik wens geen lid meer te zijn van deze organisatie’ Mensen toch, iedereen begaat wel eens een foutje..
en wat scheelt het eraan, u verlaat de bond, er komen anderen in u plaats.
Good luck finding a compatible alternative! oops, bestaat niet..

Geplaatst door: Bert op

WAT VAN WOERKOM DACHT, DENKEN VELEN MET HEM, MAAR WAT HIJ PER ONGELUK ZEI, WILLEN VELEN MET HEM ZEGGEN, NATUURLIJK GAAT HET NIET OVER DE KWALITEIT, MAAR OVER ONDERBUIK GEVOELENS. IK HEB GEMERKT DAT DAAR GEEN RENNIE MEER TEGEN HELPT, HELAAS…NEDERLAND MOET ONDER HET MES, EN DAT IS SOMS PIJNLIJK VOOR SOMMIGE BEVOLKINGSGROEPEN, WAAR OOK DE GOEDE VOOR DE SLECHTE MOETEN BLOEDEN….

Geplaatst door: KAREL op
Van Woerkom zorgt voor rel tijdens fleetcongres - Automobielmanagement.nl

Van Woerkom zorgt voor rel tijdens fleetcongres

Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, heeft gisteren tijdens het Heliview fleetmanagementcongres voor opschudding gezorgd. Tijdens zijn presentatie over ‘trends in mobiliteit’ liet hij zijn gehoor weten zijn vrouw liever niet te laten rijden in een taxi met een Marokkaanse chauffeur achter het stuur.

Veel toehoorders – voornamelijk wagenparkbeheerders – reageerden na afloop van het congres ontsteld. De Verenigde Nederlandse Fleetowners (VNF) heeft veel ‘klachten’ over deze grievende opmerking jegens Marokkaanse chauffeurs binnengekregen. VNF-voorzitter Martin Lans kaart het onderwerp dan ook aan op de website van zijn vereniging.

Van Woerkom sprak die middag vanuit zijn positie als lid van de klankbordgroep Anders Betalen voor Mobiliteit. In zijn toespraak gaf hij het voorbeeld van zijn vrouw die ‘slechts’ vierduizend kilometer per jaar rijdt. Zij zou minder voor een auto moeten betalen dan iemand die jaarlijks honderdduizend kilometer aflegt. Iemand uit de zaal opperde of zijn vrouw dan niet beter een taxi zou kunnen nemen, dat zou goedkoper zijn. Daarop antwoordde Van Woerkom deze oplossing niet te prefereren omdat er wel eens een Marokkaan achter het stuur van de taxi zou kunnen zitten. "De zaal viel stil – iedereen wachtte op een vervolg – op de clou van wat als grap bedoeld moest zijn. Maar er kwam geen vervolg. Veel mensen uit de zaal reageerden na afloop ontsteld op de opmerking", aldus Lans. De volgende spreker die zich aandiende, directeur Ton Ketelaars van Heliview, begon zijn toespraak met de mededeling dat hij als fervent taxigebruiker nooit problemen heeft gehad met Marokkaanse taxichauffeurs. Hij liet duidelijk merken afstand te nemen van de opmerking van Van Woerkom.

Guido van Woerkom laat vandaag in een reactie weten spijt te hebben van de uitspraak. Hij wilde slechts het verschil in kwaliteit van taxivervoer in Nederland aan de orde stellen, dit in reactie op een vraag uit het publiek. Hij heeft niet de bedoeling gehad om chauffeurs uit verschillende culturen te beledigen en hij heeft spijt van de gedane uitspraak.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dit mag je gewoon zeggen in ons vrije land, dit is zijn vrije mening!

Geplaatst door: Max op

Alhoewel v Woerkom zich nu uit in verontschuldigingen is het gewoon waar wat hij zegt. Heb meer respect voor waarheid dan draaikonten.
De taxibranche in NL grote steden is beschamend. Zowel materiaal als chauffeur. En ja daar zitten veel allochtone/nwe Nederlanders tussen. Gewoon een feit.

Geplaatst door: Heinrich op

En wat zeiden de daar aanwezige Marokkanen ????

Vriendelijke groeten van Piet

Geplaatst door: Piet Bosmans op

Wat een paniek om niets! Mijn ex-vrouw mag met best met een Marokkaanse taxichauffeur op stap maar op mijn huidige vrouw ben ik zuinig!

Geplaatst door: erik op

Laten we het dan gewoon houden op kwaliteitsverschillen en de discussie niet onnodig ophangen aan rassenverschillen oid! Ook niet alle NL-taxichaufs zijn om door een ringetje te halen en ZEKER niet hun gedragingen!

Geplaatst door: DJH op

Een beschamende uitspraak en enkele zeer beschamende reacties!
Ik maak regelmatig gebruik van taxi’s en kan u verzekeren dat de soms slechte kwaliteit niets, maar dan ook helemaal niets te maken heeft met de afkomst van de bestuurder. Er zijn nu eenmaal een aantal lieden in de grote steden die het vak van taxi-bestuurder geen eer aan doen door slechte wegenkennis, onvriendelijk gedrag en slechte kwaliteit auto’s en dit komt zowel bij alochtone als autochtone Nederlanders voor. Overigens zijn er ook tal van chauffeurs die hun zaakjes wel prima voor elkaar hebben.

Geplaatst door: Robin op

Misschien niet de slimste opmerking, maar er wordt wel heel zwaar aan getild.

Het is nou niet echt zo dat het nergens op slaat. Feit is wel dat deze bevolkingsgroep voor veel problemen zorgt.

Overigens worden door deze groep ook vaak ongenuanceerde uitspraken gedaan. Hierover is minder ophef.

Geplaatst door: Pascal op

Dit zijn inderdaad schokkende reactie’s!Deze man heeft netjes zijn verontschuldigingen aangeboden!dat zou ook op z’n plaats zijn voor de mensen die hem hieronder ( met slechts een hoop flauwe PVV-achtige nep argumenten) verdedigen. Daar zitten de echte draaikonten! De mensen die niet meer zien wat recht of krom is . gelukkig ziet zo’n Van Woerkom dat wel in . Heeft die opmerking tenminste nog zin gehad… heef íe mischien wat geleerd… Nou jullie nog.. zet ‘m op!

Geplaatst door: Bart op

De uitspraak was niet handig, maar de ophef hierover ook niet?

Geplaatst door: Willem van der Veer op

Na alle negatieve berichten over Marokkaanse taxichauffeurs, heb ik liever ook een andere nieuwe Nederlander als taxichauffeur.

Geplaatst door: Eric op

Tja,

Je ziet aan Guido dat hij het allemaal ff niet snapt.

Geplaatst door: dion op

even terug naar de essentie van zijn verhaal?
“Anders Betalen voor Mobiliteit. In zijn toespraak gaf hij het voorbeeld van zijn vrouw die ‘slechts’ vierduizend kilometer per jaar rijdt. Zij zou minder voor een auto moeten betalen dan iemand die jaarlijks honderdduizend kilometer aflegt.”

Dat gebeurd ook al met grote bedragen!! meer btw, meer accijnzen, meer brandstof, meer afschrijving, meer verzekering, meer onderhoud, meer vervanging. Hoe zo meer kosten!!

Geplaatst door: r de heer op

Slap dat hij spijt heeft van zijn uitspraken. Als je een echte kerel bent blijf je bij de uitspraak. Zodra er tegenstand komt draait men als een blad blad aan de boom om. Waar zijn de mensen die gewoon voor hun mening uitkomen?

Geplaatst door: mark van dijk op

Ik vind het een ongenuanceerde uitspraak van Van Woerkom. Maar iedereen mag zijn/haar mening hebben. Wat ik wel vind, is dat mensen consequent moeten zijn. Als hij echt zo denkt….oke…dan is het zo….maar dan hoeft hij het geld van nieuwe nederlanders ook niet en zal ik de nieuwe nederlandsers willen oproepen de lidmaatschappen bij ANWB op te zeggen.

Geplaatst door: Imane op

Ik stap ook liever niet in een taxi, stel je voor dat de chauffeur een smerige homo is. En dan zwijg ik nog over pedofiele buschauffeurs.

Geplaatst door: henk op

En zo gaan we dus voortaan met elkaar om in NL. Je mag alles roepen en zeggen in het kader van vrijheid van meningsuiting. Dat zal ik goed onthouden.
Ik ben iig vanaf vandaag geen lid meer van de ANWB

Geplaatst door: mounir mounir op

Belachelijke uitspraak!

Ik wens geen lid meer te zijn van een organisatie die zich zo denigrerend over mensen uitlaat.

Daliah

Geplaatst door: Daliah op

‘ik wens geen lid meer te zijn van deze organisatie’ Mensen toch, iedereen begaat wel eens een foutje..
en wat scheelt het eraan, u verlaat de bond, er komen anderen in u plaats.
Good luck finding a compatible alternative! oops, bestaat niet..

Geplaatst door: Bert op

WAT VAN WOERKOM DACHT, DENKEN VELEN MET HEM, MAAR WAT HIJ PER ONGELUK ZEI, WILLEN VELEN MET HEM ZEGGEN, NATUURLIJK GAAT HET NIET OVER DE KWALITEIT, MAAR OVER ONDERBUIK GEVOELENS. IK HEB GEMERKT DAT DAAR GEEN RENNIE MEER TEGEN HELPT, HELAAS…NEDERLAND MOET ONDER HET MES, EN DAT IS SOMS PIJNLIJK VOOR SOMMIGE BEVOLKINGSGROEPEN, WAAR OOK DE GOEDE VOOR DE SLECHTE MOETEN BLOEDEN….

Geplaatst door: KAREL op