Nederlandse multinationals geven directieleden doorgaans een leasewagen van gemiddeld vijftigduizend euro, meldt Mercer volgens de website autointernationaal.nl. Een trede onder het directieniveau is de Audi A4 de meest gekozen auto voor senior managers. Bij sales professionals staat de Volkswagen Passat op de eerste plaats, bij andere werknemers met een leasewagen de Ford Focus.

De auto van de zaak komt bij 93 procent van de Nederlandse multinationals voor. Wel proberen volgens Mercer bedrijven als gevolg van de economische crisis de kosten van hun leasepakket in de hand te houden.

Nederland is overigens een middenmoter als het gaat om de aanschafprijs van een directieauto. In Denemarken en Rusland hangt er een duurder prijskaartje aan: gemiddeld 77.235 euro, respectievelijk 62.311 euro. Bulgaarse en Roemeense directeuren moeten het doen met lease-auto’s van dertigduizend tot 33 duizend euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding