Maar liefst 65 procent van de werknemers noemt de pensioenregeling als de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde, gevolgd door vakantiedagen (62 procent) en de dertiende maand (47 procent). De leaseauto valt buiten de toptien en bekleedt met slechts negen procent een elfde plek. Desgevraagd zeggen acht van de tien werknemers een functie met een goede pensioenregeling boven een functie met een mooie leaseauto te verkiezen. Met name de secundaire arbeidsvoorwaarden fietsplan, extra vakantiedagen kopen, telefoon van de zaak en laptop van de zaak, zijn veel vaker ‘in het bezit’ dan dat ze door de werknemer daadwerkelijk als belangrijke arbeidsvoorwaarden worden gezien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding