De prijs is zo laag, tot vijftig procent lager, dankzij sponsoring op de auto’s en, zoals de organisatie zelf zegt, geen poespasorganisatie. In 2003 startte Mijndomein.nl als webhostingbedrijf met prijzen die toen de helft waren van de concurrent. Binnen vier jaar groeide het bedrijf uit tot de grootste hostingprovider van Nederland. Nu wil Mijndomein hetzelfde gaan doen op de autoleasemarkt. ‘Jouw auto is ook jouw eigen domein’, verklaart het bedrijf op zijn website. ‘We willen autorijden voor iedereen mogelijk maken.’  Het bedrijf heeft zelfs een maatschappelijke reden, namelijk vieze auto’s vervangen door schone.

 

Een Peugeot 107 XS (consumentenprijs 11.200 euro) biedt Mijndomein aan voor 199 euro inclusief btw per maand (eenmalig 399, daarna 199 per maand bij een contract van 24 maanden). De lessor betaalt geen onderhouds-, apk- of afschrijvingskosten, ook geen bijtelling. Het tarief is inclusief verzekering en 24-uurshulpdienst. De minimumleeftijd is 21 jaar en minimaal twee jaar een rijbewijs in bezit. Er geldt ook een kilometerbeperking, met twintigduizend vrije kilometers per jaar en extra kilometers kosten zes cent per kilometer. Ook is het contract exclusief brandstofkosten. Na de huurperiode wordt de auto ingeleverd en kan men kiezen voor een nieuwe auto of de oude tegen een scherpe prijs overnemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding