Met deze prijs wordt extra aandacht gevestigd op het belang van innovatie en toetst deze innovaties aan de markt. Uit de vele aanmeldingen selecteerde de jury de volgende drie finalisten:

 

Go Greener – Digitaal TPMS

Bij het digitale TPMS-systeem van Go Greener worden de ventielen van alle banden voorzien van een druksensor met zender. Deze stuurt tijdens het rijden draadloos gegevens door over de actuele spanning en temperatuur van elke afzonderlijke band. Via een elektronische display op het dashboard krijgt de chauffeur continu informatie over de toestand van de banden.

 

ALD Automotive – 7 Wheel Lease

Klanten van leasemaatschappij ALD Automotive kunnen sinds enkele maanden naast een auto ook een driewielige Piaggio motorscooter leasen. Daarmee heeft de leaserijder per rit de keuze om te rijden in zijn of haar leaseauto of op de motorscooter. De meerkosten van tweehonderd euro per maand kunnen volgens ALD worden terugverdiend door de brandstofbesparing, lagere parkeerkosten en vermindering van de contractkilometers van de auto.

 

Mobilys – Mobilease

Mobilease maakt het voor leaserijders mogelijk per reis kostenneutraal te kiezen tussen de auto of vervoersalternatieven zoals de trein, of telewerken. De werknemer krijgt de beschikking over een eigen leaseauto, waarvoor de werkgever maandelijks een vast abonnementsbedrag betaalt. Daarnaast worden er per gereden kilometer kosten in rekening gebracht. In combinatie met een NS Businesscard zorgt de verregaande variabilisering van het leasetarief ervoor dat de berijder per reis de meest optimale vervoersvorm kan kiezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding