Het bijzondere aan deze rekening is dat de rente direct gekoppeld is aan de een-maandelijkse euriborrente, waardoor spaarders niet bang hoeven te zijn dat de bank rommelt met de rentevergoeding. Degenen die willen profiteren van de relatief hoge spaarrente bij Leaseplan hebben echter pech, want voorlopig is er een klantenstop.

Winnaar was het beleggingsfonds Add Value Fund. De prijzen van De Telegraaf en OverGeld.nl werden in het Utrechtse Geldmuseum uitgereikt door juryvoorzitter Jaap van Duijn, voormalig Robeco-strateeg. Het was voor de vijfde keer dat de prijs Financieel Product van het Jaar werd uitgereikt. Eerder winnaars waren Delta Lloyd, Skagen en twee maal iShares.

LeasePlan, enige autoleasebedrijf met een bankvergunning, lost vandaag een grote garantieobligatie af. Het is voor het eerst sinds de kredietcrisis dat een obligatie wordt afgelost die met staatsgarantie is uitgegeven. Het gaat om een tweejarige obligatie van 1,45 miljard euro die in december 2008, in het midden van de crisis, is uitgegeven. LeasePlan was destijds het eerste bedrijf dat gebruikmaakte van de mogelijkheid om obligaties uit te geven onder de paraplu van de Staat. Dat leidde tot kritiek, zo meldt het FD, omdat de staatsgarantie bedoeld was voor banken. LeasePlan heeft een bankvergunning uit de tijd dat het nog onderdeel was van ABN Amro, en is die status nooit kwijtgeraakt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding