Dit one-stopshoppingconcept voor leaserijders, dat startte met ondernemer Frank Beelen, werd als zeer geslaagd ervaren. Athlon Car Lease kondigde daarom vorig jaar in mei al aan het netwerk van Service Centra, met alle moderne voorzieningen voor de leaserijder die wil wachten, in Nederland uit te willen breiden. In 2009 zijn Athlon Car Lease en Frank Beelen na een succesvol eerste jaar een tienjarige samenwerking aangegaan voor het onderhoud van leaseauto’s in de regio tussen Den Haag en Amsterdam. Met de opening van de tweede vestiging wordt het concept uitgebreid naar Almere. Daarbij gaat Athlon Car Lease in de komende periode nog een aantal Athlon Car Lease Service Centra verspreid door het land openen in samenwerking met een geselecteerd aantal marktpartijen.
De leasemaatschappij wil met het concept optimaal gemak bieden aan de druk bezette zakelijke rijder en hem ‘ontzorgen’ op mobiliteitsgebied. Marc Kurstjens, operationeel directeur Athlon Car Lease: "Leaserijders hoeven niet meer voor verschillende werkzaamheden aan de auto meerdere afspraken te maken bij verschillende leveranciers. Athlon Car Lease zorgt ervoor dat deze werkzaamheden op één locatie uitgevoerd kunnen worden. Wanneer berijders hun auto brengen voor onderhoud, zorgt het Athlon Service Centre ervoor dat ook ruitschades of vervanging van banden meteen worden meegenomen. Ook wordt de leaserijder zelf gebeld als het tijd is voor een onderhoudsbeurt."

Mochten de leaserijders zelf hun auto langs brengen, dan is er altijd vervangend vervoer aanwezig in de vorm van zuinige en comfortabele a-label auto’s. Voor zakelijke rijders die willen wachten is er een comfortabele wacht- en werkruimte ingericht met internetaansluiting en wifi. Ook is er een gratis haal- en brengservice binnen het concept.
Kurstjens:"Vrij uniek in Nederland nog is dat met dit concept leegstaande showrooms naar werkplaats omgezet kunnen worden." Frank Beelen vult aan: "We hebben met succes de leegstaande showroomruimte kunnen omtoveren naar werkplaats in samenwerking met Explora en Brekupa. Zij hebben de inrichting van de werkplaats verzorgd op het gebied van materiaal, lucht en olievoorziening. We verwachten dat het omzetten van leegstaande showroomruimte naar werkplaats in de toekomst zeker vaker zal gaan voorkomen."

Athlon Car Lease Nederland is met 126 duizend auto’s marktleider op het gebied van autoleasing.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding