"Er bestaan al verschillende apps voor kilometerregistratie, maar die kosten gemiddeld tussen de 1,59 en 4,99 euro om te downloaden", aldus Frank van Gool, productmanager van ING Car Lease. "Er worden weliswaar kosteloze apps aangeboden maar deze zijn alleen gratis te downloaden als er eerst een abonnement voor updates wordt afgesloten. ING Car Lease introduceert daarom als eerste grote leasemaatschappij een volledige gratis app voor iPhone én Android telefoons. Hiermee kan de kilometerregistratie snel en simpel worden gerealiseerd en is de registratie meteen geschikt voor de Belastingdienst."
Dik twintig procent van alle zakelijke rijders in Nederland gebruiken een kilometerregistratie om bijtelling (voor de belasting) van hun auto van de zaak te vermijden – en dit percentage is sterk stijgende. Tegelijkertijd neemt het gebruik van smartphones enorm toe: in het laatste kwartaal werden er meer dan zeshonderdduizend verkocht. De app is te downloaden via de App Store en de Android Market. De app is voor meerdere auto’s te gebruiken en de opgeslagen gegevens kunnen (per auto) eenvoudig worden geëxporteerd naar een Excel-bestand.