Leasemaatschappij NAC blokkeert tankpas spelers

De financiële problemen bij de Bredase voetbalclub NAC zijn dermate groot dat de spelers hun tankpasjes geblokkeerd zien. “Je houdt steeds je hart vast als je gaat tanken”, zegt NAC-speler Anthony Lurling tegen het Algemeen Dagblad.

De leasemaatschappij van NAC had de tankpasjes van de spelers geblokkeerd, omdat NAC de rekeningen niet betaalde, aldus het AD. De spelers moesten hun benzine of dieselolie dus zelf cash afrekenen. En de leasemaatschappij is niet het enige bedrijf met een onbetaalde rekening. Zo heeft NAC ook verzuimd de bakker te betalen. De voetbalclub kampt met een fors liquiditeitsprobleem, terwijl het dit seizoen wederom met een ruim tekort af zal sluiten.

Afgelopen seizoen liep het verlies zelfs op tot 4,2 miljoen euro, ruim een kwart van de begroting. Het ene na het andere lijk viel uit de kast, ondermeer door exorbitante betalingen aan spelers als Matthew Amoah, Ferne Snoyl en Leonardo. Speculerend op een transfer kregen zij tonnen aan loon en tekengeld aangeboden van NAC, buiten het ingestelde salarisplafond om.

 

Een oplossing voor de problemen lijkt nog ver weg. Verantwoordelijk directeur Theo Mommers zit al sinds april vorig jaar ziek thuis. Een tekort aan geld, een tekort aan beleidsbepalers, een tekort aan toekomstvisie, een tekort aan punten … bij NAC is er momenteel van alles te weinig. En dan begon de club het seizoen ook nog eens met een punt minder omdat het vergeten was pensioengeld over te maken naar het spelersfonds CFK. (bronnen: AD/ANP/PowNews)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dat is handig gedaan want die spelers hebben geld als water

Geplaatst door: Willem J. Wessel op

Fietsen is ook veel gezonder voor die jongens !!

Geplaatst door: jeroen op
Leasemaatschappij NAC blokkeert tankpas spelers - Automobielmanagement.nl

Leasemaatschappij NAC blokkeert tankpas spelers

De financiële problemen bij de Bredase voetbalclub NAC zijn dermate groot dat de spelers hun tankpasjes geblokkeerd zien. “Je houdt steeds je hart vast als je gaat tanken”, zegt NAC-speler Anthony Lurling tegen het Algemeen Dagblad.

De leasemaatschappij van NAC had de tankpasjes van de spelers geblokkeerd, omdat NAC de rekeningen niet betaalde, aldus het AD. De spelers moesten hun benzine of dieselolie dus zelf cash afrekenen. En de leasemaatschappij is niet het enige bedrijf met een onbetaalde rekening. Zo heeft NAC ook verzuimd de bakker te betalen. De voetbalclub kampt met een fors liquiditeitsprobleem, terwijl het dit seizoen wederom met een ruim tekort af zal sluiten.

Afgelopen seizoen liep het verlies zelfs op tot 4,2 miljoen euro, ruim een kwart van de begroting. Het ene na het andere lijk viel uit de kast, ondermeer door exorbitante betalingen aan spelers als Matthew Amoah, Ferne Snoyl en Leonardo. Speculerend op een transfer kregen zij tonnen aan loon en tekengeld aangeboden van NAC, buiten het ingestelde salarisplafond om.

 

Een oplossing voor de problemen lijkt nog ver weg. Verantwoordelijk directeur Theo Mommers zit al sinds april vorig jaar ziek thuis. Een tekort aan geld, een tekort aan beleidsbepalers, een tekort aan toekomstvisie, een tekort aan punten … bij NAC is er momenteel van alles te weinig. En dan begon de club het seizoen ook nog eens met een punt minder omdat het vergeten was pensioengeld over te maken naar het spelersfonds CFK. (bronnen: AD/ANP/PowNews)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dat is handig gedaan want die spelers hebben geld als water

Geplaatst door: Willem J. Wessel op

Fietsen is ook veel gezonder voor die jongens !!

Geplaatst door: jeroen op