De leasemaatschappij van NAC had de tankpasjes van de spelers geblokkeerd, omdat NAC de rekeningen niet betaalde, aldus het AD. De spelers moesten hun benzine of dieselolie dus zelf cash afrekenen. En de leasemaatschappij is niet het enige bedrijf met een onbetaalde rekening. Zo heeft NAC ook verzuimd de bakker te betalen. De voetbalclub kampt met een fors liquiditeitsprobleem, terwijl het dit seizoen wederom met een ruim tekort af zal sluiten.

Afgelopen seizoen liep het verlies zelfs op tot 4,2 miljoen euro, ruim een kwart van de begroting. Het ene na het andere lijk viel uit de kast, ondermeer door exorbitante betalingen aan spelers als Matthew Amoah, Ferne Snoyl en Leonardo. Speculerend op een transfer kregen zij tonnen aan loon en tekengeld aangeboden van NAC, buiten het ingestelde salarisplafond om.

 

Een oplossing voor de problemen lijkt nog ver weg. Verantwoordelijk directeur Theo Mommers zit al sinds april vorig jaar ziek thuis. Een tekort aan geld, een tekort aan beleidsbepalers, een tekort aan toekomstvisie, een tekort aan punten … bij NAC is er momenteel van alles te weinig. En dan begon de club het seizoen ook nog eens met een punt minder omdat het vergeten was pensioengeld over te maken naar het spelersfonds CFK. (bronnen: AD/ANP/PowNews)