Dat blijkt uit een Web Performance Scan van WUA en Better.be. LeasePlan wordt op afstand gevolgd door Athlon Car Lease en DirectLease. De respondenten gaven in totaal 225 individuele beoordelingen over zeventig verschillende websites. LeasePlan beschikt dus over de best vindbare website binnen de autoleasebranche, stelt WUA, marktleider in Nederland op het gebied van online concurrentieanalyse.
Ruim 57 procent van de respondenten komt tijdens de vrije online-oriëntatie op LeasePlan.nl terecht. De website scoort vervolgens vooral goed op de thema’s webimago, vertrouwen en vormgeving. Wat de uiteindelijke voorkeur betreft, staat LeasePlan met afstand op de eerste plaats: 27 procent van de respondenten wijst de maatschappij aan als favoriet.
Athlon Car Lease eindigt met een Web Performance Score van 6,5 op de tweede plaats. 45 procent van de respondenten bezoekt de website tijdens het onderzoek. AthlonCarLease.com presteert vooral goed op vertrouwen en eerste indruk. 12,5 procent van de respondenten kiest op basis van de online oriëntatie voor Athlon Car Lease.

 

De 19 best presterende organisaties volgens de Web Performance Scan

 

1.         LeasePlan.nl     7,0

2.         AthlonCarLease.com   6,5

3.         DirectLease.nl  6,2

4.         MultiLease.nl   5,7

5.         Toplease.nl      5,5

6.         TerbergLeasing.nl        5,3

7.         INGCommercialBanking.com  4,8

8.         LeaseTrader.nl 4,8

9.         LeasePlanDirect.nl       4,8

10.       Arval.nl            4,7

11.       Superlease.nl    4,4

12.       VWBedrijfswagens.nl  4,3

13.       LeaseLoket.nl  4,2

14.       LeaseRadar.nl  4,2

15.       BedrijfswagenLeasing.nl           4,1

16.       Justlease.nl       4,1

17.       AutoLease.nl    3,7

18.       MKBLease.nl  3,6

19.       TrendLease.nl  3,4

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding