Van Veen zal de marktleiderspositie van Athlon in Nederland moeten uitbouwen onder meer door in het mkb-segment te groeien. Paul Harms heeft momenteel binnen Athlon Car Lease geen nieuwe functie. Volgens een woordvoerder is hij ‘zoekende naar een uitdagende functie binnen, danwel buiten de leasemaatschappij’.

Armand van Veen heeft negen jaar bij Fiat Nederland in verschillende functies gewerkt en meerdere jaren manager van Translease, de autolease divisie van De Lage Landen. In zijn meest recente functie als president van de business unit Financial Solutions van De Lage Landen heeft hij een groot netwerk en veel kennis en ervaring binnen De Lage Landen en Rabobank opgedaan. Hiermee brengt Armand van Veen de juiste mix van ervaring, marktkennis en een groot netwerk binnen de Rabobank groep met zich mee. "Ik ben verheugd om deel uit te maken van de Athlon-organisatie en te werken aan de verdere verbetering van de producten en diensten die wij aan onze klanten bieden. Paul Harms heeft een geweldige prestatie geleverd om de internationale spirit door de gehele organisatie heen te hebben gebracht en ik ben meer dan blij om er te zijn voor de volgende stap." De inzet van de Rabobank die goede contacten in het mkb heeft is een troef die Van Veen volledig wil inzetten. Dat vraagt veel lokaal overleg door de getrapte beslissingscultuur van de Rabobank. "Met 25 van de 145 regiovestigingen zijn we in gesprek en dat bouwen we verder uit."

Paul Harms kijkt tevreden terug op zijn voorlopig laatste Athlon-periode. "Na de verkoop van mijn eigen bedrijf in Spanje aan Athlon Car Lease en vervolgens het leiden van Athlon Car Lease in Spanje, Portugal en Frankrijk, was het mijn taak om de Nederlandse organisatie voor te bereiden om in al haar facetten een meer internationale organisatie te worden." Hans Blink, president van Athlon Car Lease, die Paul Harms ruim een jaar geleden naar Nederland haalde ziet de verdere internationalisering als een logische stap in de route naar een grote, solide internationale marktpartij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding