Bedrijfswagenparken krimpen in aantal en gewicht

Op 1 januari lag het aantal personenauto’s dat op naam staat van bedrijven weer lager dan een jaar eerder. Op 1 januari van dit jaar hadden de Nederlandse bedrijven samen 859 duizend auto’s in bezit. Dat is een daling van 1,6 procent vergeleken met begin 2010.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is voor het tweede jaar op rij dat het wagenpark van bedrijven krimpt. Op de piek in 2009 hadden bedrijven nog bijna 909 duizend auto’s van de zaak. "In de loop van dat jaar daalde het aantal personenauto’s van bedrijven het hardst, met bijna vier procent.” Ook bedrijven zetten net als particulieren steeds meer in op kleine, zuinige auto’s. Het aantal auto’s op diesel en LPG daalde met respectievelijk 6 en 21 procent. Bedrijven hadden begin 2011 vaker een benzine, hybride of elektrische auto in bezit. Het aantal bedrijfshybrides nam in de loop van het afgelopen jaar met ruim 36 procent toe tot bijna 32 duizend. "Het jaar ervoor was er een verdubbeling van het aantal hybrides.” Door de trend naar kleine auto’s wordt het wagenpark ook letterlijk lichter. Op 1 januari 2011 woog een personenauto in bezit van een bedrijf gemiddeld 1364 kilo tegen 1371 kilo een jaar eerder. (ANP)

Bedrijfswagenparken krimpen in aantal en gewicht - Automobielmanagement.nl

Bedrijfswagenparken krimpen in aantal en gewicht

Op 1 januari lag het aantal personenauto’s dat op naam staat van bedrijven weer lager dan een jaar eerder. Op 1 januari van dit jaar hadden de Nederlandse bedrijven samen 859 duizend auto’s in bezit. Dat is een daling van 1,6 procent vergeleken met begin 2010.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is voor het tweede jaar op rij dat het wagenpark van bedrijven krimpt. Op de piek in 2009 hadden bedrijven nog bijna 909 duizend auto’s van de zaak. "In de loop van dat jaar daalde het aantal personenauto’s van bedrijven het hardst, met bijna vier procent.” Ook bedrijven zetten net als particulieren steeds meer in op kleine, zuinige auto’s. Het aantal auto’s op diesel en LPG daalde met respectievelijk 6 en 21 procent. Bedrijven hadden begin 2011 vaker een benzine, hybride of elektrische auto in bezit. Het aantal bedrijfshybrides nam in de loop van het afgelopen jaar met ruim 36 procent toe tot bijna 32 duizend. "Het jaar ervoor was er een verdubbeling van het aantal hybrides.” Door de trend naar kleine auto’s wordt het wagenpark ook letterlijk lichter. Op 1 januari 2011 woog een personenauto in bezit van een bedrijf gemiddeld 1364 kilo tegen 1371 kilo een jaar eerder. (ANP)