Die kunnen "tegen een zeer gunstig tarief" één of meerdere auto’s inzetten als leenauto voor hun werkplaatsklanten. Het concept moet van de leenauto een bron van inkomsten maken in plaats van een kostenpost.

De Lantinga-klant least een vijfdeurs Peugeot 107 bij Noordlease, daarmee gebruik makend van de collectieve afspraken tussen deze leasemaatschappij en Lantinga Automaterialen. Door een bijdrage van Lantinga (vestigingen in Winschoten, Emmen en Stadskanaal) zijn er volgens de grossier voor de ondernemer diverse mogelijkheden om het resterende leasebedrag terug te verdienen. Zo kan het autobedrijf de leenauto voor een zelf te bepalen tarief aanbieden aan zijn klant, wanneer diens eigen auto langer in de werkplaats staat.

De leenauto’s zijn standaard bestickerd met het logo van Leenautoplan op beide voorportieren. De Peugeot 107 wordt geleverd in wit en is voorzien van airco. Het autobedrijf heeft de vrijheid om de auto te voorzien van eigen naam en reclame.

Onder de noemer Valvoline Cars introduceerde Van Heck & Co eind mei in samenwerking met zijn Business Partners en LeasePlan een leenautoplan voor het autobedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding