Tesla Motors en Athlon Car Lease zijn voor Europa een leaseprogramma overeengekomen, op dit moment voor de Tesla Roadster en de Roadster Sport, omdat de Model S nog niet leverbaar is. Het programma moet de beschikbaarheid en betaalbaarheid van elektrische auto’s voor bedrijven verbeteren. Het geeft daarmee ‘een impuls aan e-mobiliteit in de zes grootste automarkten in de EU’, zo stellen de beide ondernemingen. Ze zijn van plan deze overeenkomst uit te breiden met de Tesla Model S, die eind 2012 in Europa wordt geïntroduceerd. Tesla Motors en Athlon Car Lease hebben een ‘vernieuwend kosteneffectief’ leaseprogramma opgestart om het gebruik van e-mobiliteit te bevorderen. Met dit programma kunnen bedrijven in een aantal dichtbevolkte Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, België en Nederland, een Tesla Roadster leasen. Het leaseprogramma omvat momenteel de huidige modellen van Tesla – de Tesla Roadster en de Roadster Sport. De twee ondernemingen zijn van plan de overeenkomst uit te breiden met de Tesla Model S-sedan die, naar verwachting, vanaf eind 2012 leverbaar is aan Europese klanten.


Tesla is gevestigd in Silicon Valley in Californië en is op dit moment nog de enige autofabrikant die elektrische auto’s in serieproductie op de markt brengt die met een bereik van meer dan 300 kilometer geschikt zijn voor de snelweg. Tesla zegt 1.650 Roadsters geleverd te hebben in meer dan dertig landen. De doelstelling van Tesla is meer betaalbare ev’s voor gewone consumenten wereldwijd te produceren. De Tesla Roadster is de eerste auto van het bedrijf die in productie is genomen. Tesla ontwikkelt momenteel zijn tweede ev, de Model S-sedan. Model S is een vierdeurs (sedan) elektrische auto met vijf zitplaatsen voor volwassenen en optioneel twee naar achteren gerichte kinderzitjes. De productie van de Model S-sedan vindt plaats in de Tesla-fabriek in Fremont in Californië.
Athlon streeft ernaar over te stappen van alleen autoleasing naar het aanbieden van duurzame mobiliteitsoplossingen. Om die reden heeft Athlon Car Lease in 2008 het programma Charged opgestart, een programma waarmee klanten elektrische voertuigen kunnen leasen. "Dankzij de samenwerking met Tesla kunnen wij onze klanten nu een ‘one-stop shop’ voor elektrische mobiliteit aanbieden", aldus Hans Blink, de ceo van Athlon Car Lease. Rabobank en De Lage Landen, waar Athlon Car Lease onderdeel van is, hebben meerdere Model S sedans gereserveerd, die ingezet zullen worden voor het vervoer van directieleden.

Tesla verkoopt zijn auto’s rechtstreeks aan de klant, zowel online als via showrooms in Europa in Londen, Monaco, Zürich, München, Kopenhagen, Milaan en Parijs. Tesla heeft wereldwijd nog elf showrooms. Athlon Car Lease is actief in negen Europese landen: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Polen, Italië en Portugal.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding