De reden om het alert in te stellen, is de nieuwe wetgeving die veel veranderingen met zich meebrengt. Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) is initiatiefnemer van het bijtellingalert. In de komende tijd wordt het opletten geblazen als zakenrijders in een 20 of 14 procentsbijtellingauto willen blijven rijden. De nieuwe wetgeving heeft tot gevolg dat de hoogte van de bijtelling op hetzelfde type auto van een ander bouwjaar verschillend kan zijn. Verder worden de normen voor de kortingscategorieën jaarlijks aangepast en komt er een tijdslimiet aan de korting. "Als de bijtelling voor een auto wordt verhoogd, is het wellicht toch verstandig een kilometeradministratie bij te gaan houden om zo onder de bijtelling uit te komen", aldus Martin Huisman van VAVDZ.  In sommige gevallen kan het uitstellen of juist eerder uitkiezen van een nieuwe leaseauto flink in bijtelling schelen. Verder kan het overnemen van een auto van een collega in plaats van een nieuwe te bestellen in een aantal gevallen ineens  een erg aantrekkelijke optie worden.

Op de site kan iedere berijder kosteloos het BijtellingAlert instellen. Iedere verandering die betrekking heeft op de bijtelling van die berijder wordt door VAVDZ aan de berijder gemeld middels een e-mail. VAVDZ raadt iedere berijder aan om het alert in te stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding