Dat is afgelopen vrijdag in Brussel bekendgemaakt. De koop leidt volgens de Commissie niet tot beperking van de concurrentie op de leasemarkt, omdat er voldoende sterke concurrenten zijn. Ook overlappen de diensten van ING en BMW elkaar niet.

ING Car Lease, dochter van bankverzekaar ING, kost BMW 700 miljoen euro. ING Car Lease heeft een vloot van 240.000 auto’s in acht landen en telt 1200 werknemers. BMW’s autoleasedivisie Alphabet heeft 300.000 auto’s in 14 landen.  De commissie heeft vooral onderzocht of huidige concurrenten van ING door de deal moeilijker toegang tot auto’s van BMW zouden kunnen krijgen, maar zij komt tot de conclusie dat dit niet het geval is.

ING deelde eerder mee dat de transactie 335 miljoen euro boekwinst oplevert, en 530 miljoen aan kapitaal vrijmaakt. ING wil zich, mede als gevolg van de financiële crisis, meer op zijn bank- en verzekeringsactiviteiten gaan concentreren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding