De transactie is op 30 september 2011 afgerond. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Alphabet en wordt een van de vijf grootste leasebedrijven op de Europese fleetmarkt.  Het nieuwe Alphabet heeft meer dan 460 duizend auto’s onder contract (eind augustus) en is operationeel in achttien landen. "Alphabet en ING Car Lease zijn complementair," aldus Norbert van den Eijnden, directeur van Alphabet International en co-CEO. "De fusie van de twee bedrijven zal veel nieuwe mogelijkheden bieden om de trendsetter te worden op het gebied van zakelijke mobiliteit."
Volgens Ed Frederiks, voormalig ceo van ING Car Lease en mede-ceo van het nieuwe bedrijf, zal de fusie positief uitwerken voor bestaande en toekomstige klanten. "Onze klanten en prospects zullen baat hebben bij de sterkere marktpositie en het geeft ons de kans onze portefeuille te optimaliseren," zegt hij. "Deze twee uitzonderlijke merken zullen de best mogelijke service en producten kunnen bieden aan onze klanten in heel Europa. We bouwen voort op de uitgebreide expertise en ervaring uit het verleden om wagenparkbeheer voor de toekomst te innoveren en ons te richten op duurzaamheid en mobiliteit."  Een belangrijk aspect van de services van het bedrijf is het universele merkenaanbod, waardoor klanten een grotere keuze aan oplossingen hebben voor hun wagenparkwensen.
De volgende stap is het integreren van de werkwijze en cultuur van de twee organisaties. "Het is voor ons heel belangrijk dat klanten en werknemers zich goed voelen bij het nieuwe bedrijf," aldus Van den Eijnden. (Autoleasewereld)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding