Het eerste Athlon Flex Centre staat nabij Schiphol. Klanten van Athlon Car Lease kunnen hier – van 07.00 tot 19.00 uur – voor een uur of meer terecht. Er zijn zowel werkplekken met printers en internetverbinding, als vergaderruimtes met whiteboards. Athlon spreekt in een persbericht en op zijn website zelf van ‘een grote stap voorwaarts in Het Nieuwe Werken’.
De prijs van een werkplek is 12,50 euro per uur. "En dat is met koffie", zegt Hans Blink, topman van Athlon, tegen zakenmagazine Z24. De locatie is alleen bestemd voor klanten van de leasemaatschappij. Volgens Blink hebben veel klanten behoefte aan flexibele werkplekken en vergaderruimtes. "Het komt steeds vaker voor dat mensen afspreken om niet bij de een of de ander langs te gaan, maar ergens anders af te spreken."
Maar waarom heeft Athlon niet voor een deal met een hotelketen gekozen, in plaats van zelf vergaderruimtes te gaan beheren? "De klant wil toch wat anders dan een ontmoeting in een lawaaiig Van der Valk-hotel. Soms is er behoefte aan een directiekamer." Het is de bedoeling dat er binnen een jaar op nog vier andere plekken een Flex Centre komt te staan.
Volgens Blink is het idee voor het Flex Centre ontstaan omdat het bedrijf bezig is ‘een bredere visie op mobiliteit’ te ontwikkelen. Het bedrijf denkt dat klanten het op prijs zouden stellen als ze alle vormen van mobiliteit bij één dienstverlener zouden kunnen onderbrengen.
Desgevraagd zegt Blink dat Athlon in de toekomst ook zakenreizen zal gaan aanbieden. "Dat gaan we waarschijnlijk niet zelf doen, maar we zijn momenteel met meerdere partijen in gesprek", aldus Blink. "Dus wel onder ons merk".

 

 

 

 

 

Klik HIER voor het filmpje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding