Het onderzoek met als titel: Rapport Ranking Leasemaatschappijen laat de resultaten van tien leasemaatschappijen zien. VAVDZ beoogt de stem van de berijder nadrukkelijker verwoorden.

Martin Huisman, voorzitter van de vereniging: "Het is niet de bedoeling om bepaalde leasemaatschappijen de maat te nemen. Wel willen wij graag aandacht vragen voor de berijder. Wij zien veel praktijksituaties waarbij bureaucratie en drang naar kostenbesparing direct invloed heeft op de portemonnee van de berijder. Wij komen regelmatig problemen tegen bij bestellen, inname van de leaseauto, vervroegde beëindiging of schade. Er is tussen leasemaatschappijen veel verschil op het gebied van de behandeling van berijders.

VAVDZ streeft naar een situatie waarin er een evenwichtige relatie is tussen berijder, werkgever en leasemaatschappij. VAVDZ verwacht ook dat de berijder in de toekomst een steeds grotere rol gaat spelen in de keuze van de leasemaatschappij. "Met de komst van mobiliteitsbudgetten zullen berijders steeds vaker zelf bepalen hoe en met wie ze hun mobiliteit willen organiseren," aldus Huisman.

Het onderzoek is gratis te downloaden op de site www.vavdz.nl. Deze eerste editie is het begin van een jaarlijks terugkerend onderzoek. VAVDZ hoopt dat leasemaatschappijen de handschoen oppakken om de betrokkenheid en tevredenheid van berijders te verbeteren door dit onderwerp op een hogere plaats te agenderen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding