Leaserijder niet jaloers op auto collega

Nederlanders hoeven voor zakelijke doeleinden niet per se in de meest luxe auto te rijden, blijkt uit onderzoek van LeasePlan Nederland.

Van jaloezie is dan ook nauwelijks sprake: meer dan 80% van de respondenten zegt nooit jaloers te zijn op het voertuig van een collega of op de luxe bolide van de directeur. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat de auto van de zaak nog wel een interessante incentive is: de meerderheid van de Nederlanders ziet een leaseauto als een zeer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde.

Leaserijders zijn tevreden met de auto die ze zelf rijden, en letten daarbij niet of nauwelijks op de auto van hun collega. Slechts 14% van de ondervraagden weet te vertellen welke auto hun collega rijdt. Is er toch sprake van afgunst, dan zijn het vaak automobilisten met een koopauto die jaloers zijn op hun collega met leaseauto (65%). Jaloezie komt bij vrouwen met koopauto (70%) overigens iets vaker voor dan bij mannen (60%).

Het onderzoek is uitgevoerd door MediaXplain, in opdracht van LeasePlan Nederland. In totaal werkten 1.000 autobezitters (netto; 48% man, 52% vrouw) aan het onderzoek mee.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Leaserijder niet jaloers op auto collega - Automobielmanagement.nl

Leaserijder niet jaloers op auto collega

Nederlanders hoeven voor zakelijke doeleinden niet per se in de meest luxe auto te rijden, blijkt uit onderzoek van LeasePlan Nederland.

Van jaloezie is dan ook nauwelijks sprake: meer dan 80% van de respondenten zegt nooit jaloers te zijn op het voertuig van een collega of op de luxe bolide van de directeur. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat de auto van de zaak nog wel een interessante incentive is: de meerderheid van de Nederlanders ziet een leaseauto als een zeer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde.

Leaserijders zijn tevreden met de auto die ze zelf rijden, en letten daarbij niet of nauwelijks op de auto van hun collega. Slechts 14% van de ondervraagden weet te vertellen welke auto hun collega rijdt. Is er toch sprake van afgunst, dan zijn het vaak automobilisten met een koopauto die jaloers zijn op hun collega met leaseauto (65%). Jaloezie komt bij vrouwen met koopauto (70%) overigens iets vaker voor dan bij mannen (60%).

Het onderzoek is uitgevoerd door MediaXplain, in opdracht van LeasePlan Nederland. In totaal werkten 1.000 autobezitters (netto; 48% man, 52% vrouw) aan het onderzoek mee.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding